Училищна олимпиада “Активни днес”

Училищна олимпиада “Активни днес” е спортна инициатива, с която вдъхновяваме младите хора да бъдат активни както физически, така и интелектуално.


Училищната олимпиада е спортно събитие със състезателен характер, което организираме в училища в цялата страна. То обединява развитието на ума и тялото. Състезанието е отборно и представлява преминаването на няколко или повече трасета с различни предизвикателства. Трасетата, които сглобяваме, имат за цел да предизвикат младежите да изпитат своите физически възможности, знанията си по история и география на България, но и да развият своите умения за екипност и отборна игра.  

Трасетата са многокомпонентни и включват:
 ⁃ физически предизвикателства, които изпитват уменията на участниците по издръжливост, сила, баланс, бързина и точност;
 ⁃ исторически предизвикателства, които изпитват знанията им по историята и география на България;
 ⁃ логически предизвикателства, които изпитват паметта, логическото мислене и запазване на самообладание под напрежение;
 ⁃ отборни предизвикателства, които стимулират развиването на спортна етика, отборен дух и сплотеност.

По достъпен и забавен за младежите начин ги вдъхновяваме да се грижат за своето физическо и умствено здраве и събуждаме любопитството им към опознаването на своя Корен.

Постигаме го като хвърляме светлина върху техните силни страни, но и върху тези качества, които имат нужда да доразвият. И най-важно - като им показваме добрия пример с посланиците на инициативата. Това са известни личности, които със своя пример и подкрепа вдъхновяват младежите по време на събитието.

*За реализирането на събитието разполагаме със своя материална база, с която можем да допълним физкултурното оборудване в учебното заведение.

Подарете и вие на вашите възпитаници един вдъхновяващ ден с нас, като ни изпратите заявка за участие - СВЪРЖИ СЕ С НАС.