Георги Анадолов

 

      Георги Анадолов е нашият председател, мотор и вдъхновител на сдружението. Родом от богатия на история и традиции град Габрово, потомък на болярски родове и от малък закърмен от баща си с любов към род и Родина, той израства с поглед към Балкана, вр. Шипка и славните истории, лъхащи от всеки един хълм, всяко едно дере, всеки един камък на планината, извисила своята снага над него. Фамилията му „Анадолов“ идва от негов пра отец, който е бил заточен за революционна дейност в Анадола, Османската империя, но успява да се завърне, което му спечелва прозвището, превърнало се в родово фамилно име.

     Още 6-годишен Георги е приет живопис в класа на големия художник Драган Немцов в Школата по изкуствата „Емануил Манолов“, с която през годините участва в многобройни международни конкурси, печелейки призови места. На същата възраст започва да се занимава и с народни танци и става част от градския ансамбъл на Домът на културата гр. Габрово, с който пътува на турнета из цяла България. Занимава се активно и с лека атлетика. Но въпреки, че учи в елитната математическа паралелка на легендарния в Габрово учител по математика - Ранчо Ранчев, любовта към животните отвежда Георги в Стара Загора, където той завършва средното си образование в Техникума по Ветеринарна медицина. Там той тренира и се занимава активно с кик-бокс и парашутизъм. Като студент в Стара Загора през 2001 година, той заминава за Англия, където натрупва знания и опит, които в комбинация с няколкото му висши образования, днес му помагат да ги прилага, но и да си дава сметка и за "другата страна на монетата".

     Точно тази "друга страна на монетата", родолюбието и зовът на предците, го връща в България през 2016 год. активно да работи за българското Възраждане и съхранение на многовековната ни история, култура и традиции.

 

Образование:

 1. Бакалавър по Зооинженерство – участие в научен проект в механизация на животновъдството.
 2. Магистър по „Био производство“.
 3. Магистър по „Европейска Интеграция“.
 4. Магистър по „Международни икономически отношения“.
 5. Магистър по Психология на националната сигурност във Военна Академия „Г.С.Раковски“ София.
 6. Докторант в Унибит по Лидерство с тема на дисертационния труд "Източното православие - елемент за формиране на националната мощ на православната държава."

 

Професионален опит:

 1. Предприемач в частния сектор в чужбина.
 2. Предприемач в частния сектор в България.
 3. Ръководител на проекти в сферата на спортния мениджмънт и ивент мениджмънт на спортни събития в България и чужбина.
 4. Продуцент и собственик на телевизионното реалите шоу “Born to fight” по London Live TV.
 5. Основател на спортна верига Spartacus fighting championship /SFC/.
 6. Основател на Spartacus fight club Англия.
 7. Член Управителния борд на Асоциацията по източни бойни изкуства в Англия от 2014 до 2018 година.
 8. Основател на Събор „Древно наследство“ - Англия.
 9. Председател на Сдружение „Български щит“, съосновател на Фондация „Проект Бранище“.

 

Интереси:

 • История
 • Родова памет, традиции и култура
 • Религия
 • Геополитика
 • Национална сигурност и отбрана
 • Спорт
 • Планински преходи и оцеляване в трудни условия
 • Изкуство
 • Психология и философия
 • Книги