🔥🛡 ПОРЕДЕН УСПЕХ 🛡 🔥

Сдружение Български ЩИТ има своето първо Доброволно ПРОТИВОПОЖАРНО формирование - "Мейдей".
На 10 ноември, ДФ “Мейдей” получи своята регистрация от ГДПБЗН - МВР, а следващото ДФ “Родопи” е във финална фаза. С това Български щит дава заявка да заеме не само водещата роля на пионер в България със своята програма за национално покритие, но и да превърне доброволната противопожарна дейност в дълг и кауза за голяма част от родолюбците в редиците на сдружението и неговите симпатизанти.
Как се стигна до тук?
Само преди по-малко от два месеца Георги Анадолов и Спас Паунов представиха план за развитие на Сдружението, с цялостна визия за изпълнението му, като върховна цел на плана е сформирането на многобройни доброволни формирования, изпълняващи конкретни дейност на територията на цяла България.
И както често се случва при реализацията на планове, за които се изискват чисти сърце и ум, появата на съмишленици и партньори не закъсня.
Основен принос за привличането на, може би един от най-подготвените кадри за тази дейност в България- добре познатия Красимир Каракашев, има Георги Величков.
Красимир е човека, който не просто грабна идеята, той е роден за нея и я носи със себе си, развивайки я до вида, в който тя получи и официалната си регистрация.
И въпреки, че всички ние от Български щит сме щастливи и горди от положения “първи камък”, напълно осъзнаваме, че това е само началото и тепърва ще има още много какво да се учим, да падаме и да ставаме, показвайки и доказвайки в реална обстановка, че ние сме отдали времето и силите си за едно по-добро утре на нашата родина и сънародници. Защото целта на Български щит е само една - "Да бъде там където народа има нужда, а държавата я няма или не може да помогне!”