Открехваме завесата за дисциплините на Олимпиада Активни днес, 27.01.2024г.

Открехваме завесата за дисциплините, в които ще се състезават отборите по време на Олимпиада "Активни днес" на 27.01.2024 г. в гр. Пловдив, зала Powerfit, 10:00 часа.

Менторите ГогоМария ОряшковаВайс СаифиВаня Запрянова/ Vanessa Seemore и Благомир Мастагарков,, така познаните за нас лица от "Игри на волята", ще имат тежката задача да напътстват играчите с ценни съвети, с които да ги доближат до заветното първо място!

 

 

 Какво ще представляват игрите?

Дисциплина 1 – Обръщане на гума на щафетен принцип; умения сила и бързина

Дисциплина 2 Хвърляне на торбички с пясък за точност и издържане на щанга с прогресираща тежест за време. Умения: издръжливост, точност.

Дисциплина 3 Минаване по платформи за баланс и подреждане на карта на България с елементи по география и история. Умения: обща култура по география и история на България, бързина, баланс.

Дисциплина 4 – Трасе: Преминаване под лежанка, успоредка, стълба хоризонтална, минаване по въже само на ръце, пренасяне на медицински топки. Умения: ловкост, бързина, координация

Дисциплина 5 – Трасе: Преминаване през трасе по двама вързани за краката с помощна на трети съотборник. Трасето включва кубове, дъмбели, въжета. Четвърти съотборник виси на лост на ръцете си.  Отборна игра.  Умения – отборен дух, умения за работа в екип, издръжливост.

 Какво е нужно за да се включите?

🙌 Участва се отборно. В група от 4 до 6 човека. Отборът трябва да си има име и капитан.

  Записването на отбора прави неговия капитан на този линк:
Форма за участие: https://bitly.ws/33BWo

 

 Защо го правим? Каква е каузата?

 

Популяризирането на Активния начин на живот сред младежите и приобщаване на деца с ограничени физически възможности, към активности навън, чрез закупуване на специализирани колелета и високопроходими колички. 

Повече информация за Олимпиадата "Активни днес", може да намерите тук