Най-доброто от 2023 год. в кадри

 

Измина една натоварена и интензивна година за нашето сдружение. Изпълнена с много емоции, преживявания, усмивки, натрупан опит и най-важното, достигането до много млади хора, на които беше предадена искрата на любовта, отдадеността и работата за Отечеството.

 

 

 

През 2023 година проведохме:
  1. Занятие по ескорт на VIP
  2. Почетохме паметта на Васил Левски по повод 150 годишнина от смъртта му
  3. Почетохме 3 март на връх Шипка, като бяхме излъчени в репортаж на Нота тв
  4. Обучение за самозащита от един или повече нападатели
  5. Двудневно събитие в Русе - Годишнина от смъртта на баба Тонка и обучение по самозащита и алпинизъм
  6. 4 дневно събитие в Петрич с тема Пейо Яворов и Гоце Делчев в българското въстание 1903 г.
  7. Двудневно събитие в Смолско – ориентиране и посещение на културно-исторически обекти
  8. Проведохме онлайн кампания „Седмица на българските думи“ в чест на 24 май
  9. В Чирпан проведохме първото състезание за популяризиране на доброволчеството, в което се включиха 11 отбора по 4 човека
  10. През месец юни се проведе и втория национален поход Свети дух, символ на мъката и страданията на неосвободените братя българи, останали в пределите на Македония
  11. Последва, отново през юни Тактическо занятие в гр. Ямбол
  12. Отново през юни, в гр. Приморско проведохме първото за годината обучение по водно спасяване
  13. Проведохме кампания за набиране на средства за ДФ Мейдей - България
  14. Създадохме и регистрирахме още 7 доброволни формирования в цялата страна

През месец юли стартирахме изпълнението на проект, финансиран от Министерство на младежта и спорта за изпълнение на младежки дейности, който нарекохме „Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България“, все още в изпълнение. Общото финансиране, което поискахме възлиза на 92 000 лв., от тях одобрени бяха 85 000 лв. От тази сума, получени от сдружението през юли бяха 65 000 лв. …..разликата до 92 000лв..

  1. Първото проведено събитие, част от проекта и разбира се, предварително заложено от нас в календара за 2023 г. е събитието „Изкачване на Гоцев връх – Възпоменателен поход 120 години воля за свобода“, посветен на годишнина от Илинденско преображенското въстание.
  2. Седмица след това, на 5 август проведохме двудневно събитие в гр. Кюстендил за заснемане на документален филм за историята на града и приноса, който той е дал в подготовката и провеждането на Илинденско-преображенското въстание. През втория ден изкачихме с почти 70 деца и младежи връх Руен в осоговска планина.
  3. На 18 и 19 август бяхме в Габрово. На 18 август сбъднахме мечтата на едно наше момиче, което навърши 18 години и мечтаеше да бъде сред свои връстници. Вики се изкачи на връх Шипка, като покори собствен връх в живота си. Вики не е подозирала, че тази 2023 година ще бъде паметна за нея. След Шипка, двамата с Георги предложихме семейството на Вики и Гери да бъде одобрено от Бригада Нов дом за привеждане на домът им в условия, подходящи за нуждите им. Вики летя с Балон, получи ново колело, получи нов дом. На 19 август, със 100 младежа от Габрово и Севлиево тръгнахме от Соколски манастир и в продължение на 2 часа и половина, с тук присъстващи и неприсъстващи тук доброволци на сдружението Вики пристигна на връх Шипка за националните чествания. Събитията бяха отразени от Нова тв.
  4. На 26 август, в два поредни дни проведохме в Шкорпиловци второ обучение по водно спасяване
  5. Последва на 3 септември посещение на Тутракан за 107 години от Тутраканската епопея
  6. Октомври ни отведе на връх Велийца за отбелязване годишнина от балканската война
  7. Пак през октомври заминахме за Петрич, за да отбележим 1009 години от смъртта на Цар Самуил и да се включим във Фестивал на кестена, организиран от Дирекция на Природен парк Беласица към изпълнителна агенция по горите.
  8. Пак октомври бяхме и в Смолян за отдаване на почит на загиналите в балканската война на паметника Родопска Шипка
  9. Последно се събрахме в Русе, където проведохме състезателни игри за младежи и ученици, посетихме къщата музей на Баба Тонка, на Захари Стоянов, Пантеонът на възрожденците.
  10. В момента тече Национален творчески конкурс „доброволчеството през моите очи“, с който каним на размисъл младите хора за това какво е доброволчеството и кои са неговите основни стълба. Финала на конкурса ще се реализира под формата на благотворителна изложба, която ще експонираме в зала Колодрум на 27.01 по време на Олимпиада „Активни днес“. Събраните средства от благотворителната изложба ще бъдат използвани за закупуване на високопроходима инвалидна количка за лица в неравностойно положение.

Това е много на кратко, всичко онова, което се случваше през годината в нашето сдружение. Няма как тук да се опишат и всички онези емоции, изживявания, създадени приятелства. Чувството да видиш интереса в детските очи, искрата на младежкото съзнание запалено от величието на българския дух и култура или насълзените очи на благодарност, от човека на когото сме подали ръка.... всичкото това оставя след в сърцата на всеки един включил се в нашите инициативи.

Ако искаш и ти да станеш част от всичко това? Ако си готов да бъдеш един от нашия екип и голямо семейство? То не се бави и се свържи с нас! Пиши ни на admin@bulgarianshield.com или ни се обади на 0877 345933. Очакваме те!