Кръвта вода не става, но може да тече в друго тяло

Георги Анадолов

3 декември 2021 г.  ·

Какво се случва в Северна Македония и можем ли да очакваме Заев да направи крачка към България?

През 1995 година професор Димитър Галев от Струмица, заедно с други съмишленици, представя декларация на чуждестранните представители в София и Скопие. В нея се заявява, че : за “Република Македония няма друг спасителен път, освен конфедерация с България; още повече, че в двете страни живее едно и също население с една история, култура и език".

Скоро идеята е представена на Киро Глигоров.

На 3 октомври 1995 година е извършен атентат! Президентът Глигоров ослепява с едното око, а шофьорът му загива на място.

През 2002 г. професор Галев излага идеята от 203 македонски интелектуалци за федерация с България на Борис Трайковски. Няколко месеца по-късно обаче, македонският президент обмисля, одобрява и дори споделя инициативата с някои западни дипломати. По-късно при неизяснени и крайно подозрителни обстоятелства президентът Борис Трайковски загива при самолетен инцидент.

Подобна участ сполетява и професор Димитър Галев.

Премиерът Любчо Георгиевски предупреждава за нарастващата албанизация на страната. Като вариант той предлага по тесни връзки с България. Скоро Георгиевски е отстранен от партията, която сам възражда и политическата му кариера приключва.

Година по-късно премиерът Владо Бучковски предлага общо честване с България на някои празници. Не само е отстранен от поста, но срещу него са предявени съдебни обвинения и дори е осъден...

Целта при щурма на македонския парламент през април 20017 беше физическото ликвидиране на Заев. Тогава той оцеля и виждаме добре си е научил урока, за да има дълъг политически и физически живот в държава пропита и контролирана от сръбските и гръцките тайни служби.

Ние не можем да очакваме нищо добро, след 30 годишната пълна абдикация на България по въпроса и липса на каквато и да е дейност на нашите служби да защитят появилите се набори от сигнали за връщането на българщината в района.

Единствената ни възможност сега е с твърда политика така да подредим нещата за Скопие, че пред политическата класа там да няма друга възможност, освен ход към България. Оставим ли място за шикалкавене, това би означавало доброволно “харакири” за всеки дръзнал да сближи Македония и България.

Трябва да бъде ясно:

Македонската нация и държава са изградени изцяло на българофобска основа и те могат да съществуват единствено и само при наличието на вражда със София, която да е добре подплатена с масова пропаганда срещу българското. Това много добре се знае от създателите и радетелите на тази измислена нация и те никога не биха позволили то да се промени, защото би означавало и крах на техния проект.

 

“Кръвта вода не става, но може да тече в друго тяло."
Георги Анадолов

#МакедонияЕбългарска #НеПредавайБългария  #ГеоргиАнадолов

#НямаДаЗбравимНямаДаПростим