Инициативен комитет за обявяване насилствената македонизация за геноцид

На 4ти февруари, деня в който се честваха 150 години от рождението на един от най-значимите български революционери, Гоце Делчев, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, по инициатива на Председателя на Гражданската фракция на Български щит, Георги Анадолов, беше създаден инициатовен комитет, който излезе с искане за Обявяване за геноцид македонизмът и насилствената македонизацията на българското население в Пиринска Македония.

Тази наша общонационална кауза стъпва правно на Закон за обявяването на комунистическия режим в България за престъпен от ХХХVIII Народно събрание през 2000 г. и с подкрепата на приетата на 25 януари 2006 г. от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа резолюция за необходимостта от международно осъждане на престъпленията на тоталитарните комунистически режими.

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

Ето и пълния текст на входираното от нас искане пред Президента и Народното събрание:

Уважаеми, г-н Президент,
Уважаеми, народни представители,

  В средата на XX век в пределите на цивилизована и отърсваща се от войната Европа, се извърши едно от най-бруталните злодеяние срещу българския народ, останало извън полезрението на световната общественост. Истината за престъпното насилие с подмяната на националност и съзнание на българите в Пиринска Македония трябва да получи възмездие! Македонизмът и македонизацията е необходимо със закон да се обявят за геноцид спрямо българския народ!      Насилственото му налагане е престъпление срещу човечеството без аналог в световната история. Безброй жертви и непоносими страдания са последствията от реализацията на това антинародно деяние. Недопустимо е да утвърждаваме лъжата, чиито последствия са видими и днес. Още по-жестоки са резултатите от налагането на македонизма като държавна доктрина над българите в РСМакедония. Нека не забравяме, че последствие от насилието са бежанците от Вардарска и Беломорска Македония в България и те са повече от два и половина милиона заедно с потомците им!

Подмяната на същността ни е гавра и поругание паметта на достойните ни предци, пределно точно доказали народността си. Пословичната ни толерантност не може да бъде насилвана, не може да бъдем съучастници в най-грозната манипулация и фалшификация в човешката история. Когато е налице явна лъжа, то очевидното изопачаване на истината, трябва да се опровергае.

Македонизмът и македонизацията трябва да бъдат признати за геноцид! Това е искане подкрепено от целия българския народ! Достойнството ни изисква справедливост, почит и защита към паметта на предците ни, които жертваха живота си за целостта на българския народ като българи!

Нашето искане стъпва на Закон за обявяването на комунистическия режим в България за престъпен от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. /обнародван в ДВ бр.37 от 5 Май 2000 г/ и с подкрепата на приетата на 25 януари 2006 г. от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа резолюция 1481/2006 за необходимостта от международно осъждане на престъпленията на тоталитарните комунистически режими, а също така и с одобрението на Пражката декларация за европейската съвест и комунизма от 3 юни 2008 г. за необходимостта истината за престъпленията на комунистическите режими да стане достояние на обществото подкрепена от Народното събрание с решение от 18 септември 2008 г.

Българския парламент доказа, че съзнава и недвусмислено подкрепя разкриването на истината за насилието и престъпленията извършени върху българския народ. Вярваме, че и сега ще подкрепи това наше искане, давайки своя принос за справедливост и възмездие към това уродливо посегателство спрямо нашата същност.

 

04.02.2022

 

С уважение,

Георги Анадолов
Председател Гражданска фракция на Сдружение „Български щит“

Георги Стаменов
Председател Сдружение на бежанците от Вардарска и Беломорска Македония, и потомци

#БългарскиЩит #МакедонияЕбългарска #ГеоргиАнадолов #НямаДаЗабравимНямаДаПростим #БългарияЕжива #ДаЖивееБългария #НеПридавайБългария #ПомниИсторията #ИсториятасБългарскиЩит