Добра новина

Здравейте, приятели!🥰

Имаме удоволствието да ви споделим, че обичаното от всички нас Сдружение кандидатства с проект "Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България" по Национална програма за изпълнение на младежки дейности (2023-2025) на Министерство на младежта и спорта и проекта получи одобрение!

Създадохме този проект с цел да опазим културно-историческото наследство на България. Води ни желанието да покажем на младите хора историческото и културно богатство на страната ни. Да ги запознаем с миналото ни, за да гледат с гордост към настоящето ни. Да им дадем лично и уникално преживяване като им покажем заредени с родолюбие местности и им разкажем факти, които доказват волята и силата на българския дух.

Желанието ни е да създадем в участниците разбирането, че тялото, духа и ума непрекъснато си взаимодействат, и че те определят отношението ни към живота. Да им покажем какво е да живееш здравословно и социално отговорно. За тази цел разработихме поредица от събития, които включват както история и география, така и обучения по двигателна и физическа култура, с които младите хора да знаят как сами да постигат баланс между духа и тялото.

Заслужено място в проекта има и доброволчеството като ценност. Според нас ангажираните и активни млади хора на съвременна България, трябва да притежават тази ценност, за да бъде изпълнено със съдържание актуалното за нашите времена понятие "гражданско общество". Ще предизвикаме будните и активни млади граждани да участват в състезания, които имат за цел да популяризират ролята и мястото на доброволчеството в системата за гражданско взаимодействие.

Всичко това ще заснемем в поредица от документални филми, които ще бъдат достъпни, интересни и атрактивни за малките, младите и порасналите вече българи.

Очакват ни 9 месеца, изпълнение с много емоции, нови приятели, предизвикателства и съвместно израстване!

С екипа от специалисти и доброволци, който беше лесно за нас да сформираме, защото припознават мястото и ролята на всяка една дейност по проекта, имаме пълното спокойствие, че не просто предстоящите 9 месеца, но и с годините напред, ще успеем да дадем нашия принос за овластяване на младите хора в България и тяхната успешна реализация, където и да се намират по света!

Очакваме ви на:

⚪️  29.07 Хижа Извора, с. Петрово (Сандански) за покоряване на Гоцев връх
🟢  Кюстендил на 05 и 06.08 за изкачване на вр. Руен и посещение на историческите обекти на гр. Кюстендил
🔴  19.08 за исторически тур на гр. Габрово
⚪️  20.08 преход Соколски манастир Габрово - Вр. Шипка
🟢  26-27.08 на плаж Шкорпиловци за обучение по водно спасяване
🔴  09-10.09 Тутракан за събитието "110 от Тутраканската битка"
⚪️  23.09 Национално състезание за добворолци
🟢  07.10 вр. Велийца за отбелязване 111 г. от Балканската война
🔴  21-22.10 гр. Русе, историческа обиколка и обучение за физическа подготовка
⚪️  01.11 София, денят на будителите и 109 г. от кончината на П. Яворов
🟢  05.12 Национално състезание на доброволците послучай Международния ден на доброволеца
🔴  10.02 Физическа подготовка Ямбол
⚪️   24.02 Състезание за доброволци

Сдружението ще осигурява транспорт и реквизити за лагеруване на всички участници в групата 15-29 г., както и техните придружители и настойници.

За добрата организация и протичане на събитията, молим желаещите да участват да се записват предварително като се свържат с нас на тел. 0877345933 или по имейл на k.rajdanova@bulgarianshield.com

"Ангажирани и осъзнати граждани на съвременна Република България" на Сдружение "Български щит" се финансира по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от закона за хазарта (2023-2025) на Министерство на младежта и спорта.

⚪️🔴🟢

Последвайте ни и на страничката на проекта, където ще публикуваме актуална информация за и от всяко събитие.